Prinses Maxima
The Saints and the Royal

In opdracht van Koninklijke fanfare Sint Willibrord Heeswijk componeerde Eric Swiggers The Saints and the Royal ter gelegenheid van haar 200-jarig bestaan in 2023. Het werk gaat op 14 januari 2023 in première en zal daarna worden uitgegeven door Molenaar Edition, zowel voor fanfare als voor harmonieorkest.

Als in 1823 het muziekkorps wordt opgericht krijgt het de naam ‘Harmonie Sint Cecilia’, refererend aan Sint Cecilia, de beschermheilige van de muziek. Rond 1904 wordt de naam gewijzigd in ‘Kerkelijke fanfare Willibrord’, waarmee de verbinding met de kerk in Heeswijk, waarvan Sint Willibrord de patroonheilige is, een sterke nadruk krijgt. In 1973, bij het 150-jarig bestaan, kreeg het muziekkorps het predicaat ‘koninklijk’. Vanaf die tijd spreekt men van de Koninklijke fanfare Sint Willibrord.

De compositie verbeeldt op muzikale wijze zowel de heiligen Sint Cecilia en Sint Willibrord als de jubilerende koninklijke fanfare

'Tempus Fugit' verplicht werk Open Nationale Fanfare Kampioenschappen 2019, 4e divisie.

‘Tempus Fugit’ werd gecomponeerd In opdracht van Stichting Frysk Fanfare Festival voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen 2019. De titel is ontleend aan een uitspraak van de Romeinse dichter Vergilius en betekent ‘De tijd vliegt’.

De première van het werk zal worden verzorgd door fanfare Constantia Menaam o.l.v. Paul van Gils.

Locatie:Greatebuorren 6
9036 MG Menaam
Datum:13 oktober 2018
Aanvang:20:00

Het werk wordt uitgegeven door Molenaar Edition. Klik hier voor een proef partituur en meer informatie.

'A Social Suite' en 'From Scratch' , twee nieuwe werken van Ennio Salvere!

A Social Suite is een leuke nieuwe suite voor variabele bezetting met de delen 1. Follow, 2. Like, 3. Share. Bij deze compositie wordt het publiek nu eens NIET verzocht de telefoon uit of op stil te zetten, integendeel! Klik hier voor de partituur en luistervoorbeelden.

From Scratch is een zeer eenvoudig nieuw werk in variabele bezetting met de delen 1. A Fresh Start, 2. Blank Canvas, 3. A Solid Foundation. Perfect voor de beginnende (jeugd)orkesten! Klik hier voor de partituur en luistervoorbeelden.

Prinses Maxima
Prinses Maxima Mars uitgegeven bij Molenaar Edition!

In opdracht van de Koninklijke Marechaussee componeerde Eric Swiggers de Prinses Maxima Mars. De première vond plaats in de tuinen van landgoed Eikenhorst in het bijzijn van Prinses Maxima en Prins Willem-Alexander, uitgevoerd door het fanfareorkest van de Koninklijke Marechaussee. Ook componist Eric Swiggers was hierbij uitgenodigd. Het Prinselijk Paar was zeer verguld met de nieuwe mars waarin enkele citaten uit "Adios Nonino" van Astor Piazolla zijn verwerkt die herinneringen oproepen aan het koninklijk huwelijk.

Vijf jaar na de première wordt de mars nu uitgegeven bij Molenaar Edition onder de naam 'Máxima'. Uiteraard ook voor harmonieorkest.